Lärare


 

 

 

 

 

Magnus Andersson (Lännersta)

Magnus började spela gitarr när han var 9 år och studerade i Sverige för Roland Bengtsson. När han var 17 år åkte han till Spanien och sedan följde studier i England, Tyskland och Italien. Magnus har gett solokonserter och mästarklasser över hela världen och varit solist med flera ledande orkestrar i Europa och Asien. Han har gjort produktioner för betydande radiostationer i Europa som BBC, WDR, RAI och många andra. Magnus har regelbundet undervisat vid Musikhögskolan i Stockholm och sedan närmare 20 år är Magnus också en ständigt återkommande ”artist in residence” vid Universitetet i Buffalo/New York. Ett pågående pedagogiskt projekt som ligger Magnus varmt om hjärtat är deltagandet i ett större Norskt initiativ från Norges regering. Det sker i Vietnam till gagn för uppbyggandet av ett starkt musikliv.  Inom detta projekt så undervisar Magnus varje år vid konservatoriet i Saigon och många av hans elever har redan gjort stora framsteg och presterat bra vid tävlingar. Men, flera av Magnus tidigare elever har numer viktiga positioner i sina respektive länders musikliv.

Magnus tycker också det är mycket intressant och roligt att undervisa och arbeta med barn och musik och finner det glädjande att få möjlighet att göra detta inom Östermalms Enskilda Musikskolas verksamhet.

 

Helena Algesten (Johannes Petri)

Helena är utbildad sångerska och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm samt Operastudio-67 vid Kulturama.
Hon har studerat ”Musik och rörelse med barn i förskoleåldern” samt ”Skapande dans” vid SMI i Stockholm.
Helena har deltagit i Master Classes med bl.a. Loa Falkman, Matti Hirvonen, Emma Kirkby och Elisabeth Söderström. Helena har gedigen arbetslivserfarenhet som solosångerska. Hon har varit sopran i Eric Ericsons kammarkör (1991-94) och Radiokören (1995-2001) med omfattande turnéverksamhet och skivinspelningar. Helena sjunger i Adolf Fredriks Vokalensemble med professor Anders Eby och ingår i Eric Ericsons kammarkörs vikariepool.

Helena är sångpedagog vid Östermalms Enskilda Musikskola sedan januari 2009.
 Musikalledare för barn och ungdomar (6- 15 år) vid À la Carte Teatern i Huddinge sedan 2001. Hon är flitigt anlitad som solist och körsångerska i olika konsertsammanhang.
Helena hon älskar havet, god mat och snälla människor.

 

 

Diep Axelsson (Borgvalla, Boo Folkets hus, Danderyd, Lännersta, Stavsborg, Akademiska skolan)

Diep Axelsson född i Hanoi, Vietnam, har studerat piano klassikmusik vid musikgymnasiet och vid Konservatoriet i Hanoi. Hon har avlagt pianopedagog examen på Stockholms musik institut (SMI). Hon har studerat piano för Albena Zaharieva och Margareta Strömblad.
Diep har uppträtt som pianist i ”Dergefors Kammar Duo” och givit många olika konserter runt om södra Sverige.
Hon arbetar som pianopedagog sedan 1999 och är aktiv konsertpianist.
Diep är specialist på nybörjare i piano.
Hon tycker ”det är extra sporrande att ta hand om och få utveckla nya elever och sedan vara en del i, samt följa deras musikaliska utveckling”.

(Diep ville bli pianist och har berättat för oss, att vägen till att få bli pianist var lång. Hennes mamma ville inte att hon skulle ha ett arbete, där det krävdes att hon skulle vara vacker. Hon var också fascinerad av att den bästa pianolärarinnan i staden var så vacker. Hennes väg till Sverige var genom kärleken…).

 

adbj

Adam Björklund (Sickla skola, Boo Folkets hus)

Adam är musiker och låtskrivare från Västerbotten och har studerat bland annat på Musicians Institute i Los Angeles och Rockmusikerlinjen på Musikhögskolan i Piteå. Under tiden i Piteå spelade han med många lokala artister och band runtom i Norrbotten och har nyligen flyttat till Stockholm. Här ägnar han sig bland annat åt att skriva tv-spelsmusik och att spela piano och gitarr i olika sammanhang. Tidigare har Adam också undervisat på olika nivåer, till exempel på spetsutbildningen i musik på gymnasieskolan Lärkan i Luleå och musikskolan i Lycksele. Hans huvudsakliga mål med undervisningen är att få eleverna att upptäcka det spännande och roliga i musik för att vilja fortsätta utvecklas, både enskilt och framförallt tillsammans med andra!

 

AnBo

Anders Borgius (vikarie för Christina Falk och Björn Rossby)
Anders är en musiker, pianist, låtskrivare och producent med en lång historia inom musikindustrin.

Som professionell musiker de sista 25 åren så har han en gedigen portfolio av samarbeten som är få förunnat. Som musiker har han jobbat med och spelat bakom Jill Johnson, Sanne Salomonsen, Shirley Clamp,  Molly Sandén, Måns Zelmerlöw, Sonya Aldén, Linda Bengtzing, Alcatraz, Marcoolio och mer därtill. Som låtskrivare har han jobbat med och publicerat låtar med Smokie, Suss Fenger,  IM5, Bella Thorne, David Bisbal, Anders Bagge, Per Åhström, Randy Goodrum, Celine Dion och mer följer. Hans pedagogiska förmåga har uppmärksammats under åren och vi hade turen fånga honom i flykten. Han bor och jobbar idag ifrån Hammarbyhöjden där han har sin studio och sin bas.

Joel Danielsson (Kunskapsskolan i Saltsjöbaden, Sickla, Johannes Petri, Castello, Ektorp)
Joel kommer från Uppsala och är utbildad på kungliga musikhögskolan i Stockholm.  Under tiden efter sin examen har han hunnit jobba på många olika skolor och fått erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar. Utöver  sin roll som lärare frilansar han som musiker och spelar med flera olika band och projekt. Ett av hans mål med undervisningen är att hitta en balans mellan teori och praktik. Genom att förstå det man spelar ur ett musikteoretiskt perspektiv blir det enklare att vara kreativ och det går snabbare att utvecklas som musiker.

Corinne von Dardel (Gärdesskolan)

Corinne har studerat på Lilla Akademien, Musikhögskolan i Göteborg och Univärsität Mozarteum i Salzburg och fick sin Musikerexamen hösten 2010.
 Nu undervisar hon i piano och ger solokonserter, samt tillsammans med olika ensembler.
 Hon spelar mest klassisk musik, egna kompositioner och tango. 
Corinne studerar just nu Komposition, västerländsk konstmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Det första Corinne såg och hörde på TV när hon var liten (två år gammal) var Trollflöjten, och hon älskade musiken! Där började Corinnes musikaliska bana. 
Däremot började Corinne spela piano relativt sent, ”men med mycket strävan, mycket träning och vilja, samt att man älskar musiken, kan man nå dit man vill”.

 

Mariam Dvali (Sickla, Johannes Petri, Vilan, Nacka strand)

Mariam Dvali är född i Tbilisi, Georgien. Alla i hennes mammas familj var musiker och hon började spela piano och sjunga tidigt. Mariam har studerat piano i Tbilisis särskilda musikskola för begåvade barn. Hon har en examen som pianopedagog och ackompanjatör från Tbilisis musikhögskola. Hon har arbetat som pianolärare sedan 1982. Mariam bor i Sverige sedan 15 år tillbaka. Innan hon flyttade till Sverige har hon bott i Moskva, Ryssland och Columbia SC, USA. Här i Sverige har hon studerat på Uppsala Universitet 2007-2009 : kördirigering för Stefan Parkman, solosång och piano för Susan Yondt och Iwa Sörenson, och kammarmusik för Stefan Karpe. I Sverige har Mariam spelat på många konserter som ackompanjatör och kammarmusiker och arbetat som musiklärare på grundskola och pianolärare på musikskola. Mariam älskar att undervisa elever i alla åldrar.

 

Daniel Edvardsson (Kunskapsskolan, Johannes Petri, Ektorp, Boo Folkets hus)

Daniel är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Han är uppvuxen i Uppsala där han sjungit i kör och spelat gitarr sedan barnsben. Under utbildningsåren har Daniel utökat sin repertoar till att inkludera även piano och keyboard. Daniel har flera års erfarenhet av undervisning, men är också frilansande jazzmusiker och medverkar i flertalet singer songwriter-projekt. Han undervisar i gitarr, piano och sång.

 

LAEn14

Lars Engström (Jarlaberg/Fjädern, Castello, Johannes Petri, Sickla)

Lars är från Ådalen och har studerat vid Framnäs Folkhögskola och tog examen vid Musikhögskolan i Piteå 2011. 
Lars har jobbat som gitarrlärare i Arvidsjaur, Luleå och Piteå kommun, samt varit ledare för olika kurser på Musikhögskolan i Piteå.
 Lars är gitarrlärare.

 

freja 1a kopia

Freja Frisk (Borgvalla, Castello, Jarlaberg, Sickla)

Freja är utbildad operasångerska vid Högskolan för Scen och musik i Göteborg. Hon är uppvuxen på Åland där hon började tidigt med piano-och cellolektioner. Musikintresset växte och musikutbildningen utökades med sånglektioner, kör, teater och dans. Den klassiska musiken fångade snabbt hennes intresse och ledde till fortsatta studier vid Stockholms operastudio, Vadstena folkhögskola och Västerås Kammarmusikprogram.
Idag jobbar hon som sångpedagog vid Östermalms Enskilda Musikskola, konserterar och frilansar som operasångerska. Freja tycker det är spännande att hjälpa varje elev att finna sin ingång till musiken och hoppas kunna inspirera och förmedla musikglädje.

 

Elena Grahovac (Vilans, Nacka strand)

Utbildad piano/sångpedagog,körledare,orkesterdirigent vid St.Petersburg Musikakademin, samt kurser vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och Kungliga Musikhögskola.
Elena har mera än 25 års-erfarenhet att undervisa barn, ungdomar och vuxna

GuHe2014

Gustaf Henriksson (Rödabergsskolan)

År 2008 tog Gustaf Henriksson examen i klassiskt piano vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och professor Anders Kihlström. Sedan dess har Gustaf haft en mängd spännande uppdrag. Här följer några exempel; skrivit arrangemang (bl.a för artisten Marit Bergman), varit kapellmästare och musikalisk ledare för musikalen ”The Fantasticks” på Gröna Lunds Teater (vilken även sattes upp i Lakeland Florida under våren 2010), medverkat som musikalisk ledare i SVT:s nöjesprogram Skavlan under första säsongen, ackompanjerat Malena Ernman och Måns Zelmerlöw i Allsång på Skansen sommaren 2011 samt medverkat som pianist i SVT:s nöjesprogram Alla tiders hits hösten 2013.

 

ChHä

Christopher Hästbacka (Johannes Petri)

Christopher Hästbacka är utbildad i klassisk piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han har studerat för prof. Stefan Bojsten och vid Edsbergs för prof. Mats Widlund. Christopher har erhållit priser i ett flertal tävlingar. År 2012 gick han som enda skandinaviska tävlande till final i den internationella pianotävlingen Nordic Piano Competition och erhöll därefter fjärdepris. Vid den Svenska Steinwaytävlingen har han vunnit både första, andra och tredje pris. År 2014 medverkade han i Stockholm International Music Competition och vann första pris. Duo Hästbacka Persson som han har med saxofonisten Linn Persson, blev tillsammans med fyra andra ensembler utsedda till Ung och Lovande 2015 av Kammarmusikförbundet. I Januari 2016 erhöll Christopher delat andrapris i Sveriges största solisttävling Solistpriset 2016. Christopher är dessutom sedan många år mottagare av Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier. Både som kammarmusiker och solist har Christopher turnerat i Sverige och Europa. Han har framträtt med flera orkestrar däribland Sveriges Radios Symfoniorkester samt samarbetat med dirigenter som Jaime Martin och B Tommy Andersson.
www.christopherhastbacka.se

 

Monika Junell (mammaledig)

Monika Junell har spelat piano sedan hon var 6 år gammal. I hennes hela familj har musiken alltid spelat en huvudroll och det gör den fortfarande. Hon är utbildad pianopedagog med inriktning klassisk musik. Sin första musikerutbildning har hon fått i Polen, därefter har Monika studerat i Svenska Yrkeshögskolan i Jakobstad (Finland) till pianopedagog och sen fortsatt sina studier Masterprogram i Musikpedagogik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Monika har deltagit i flera mästarkurser bl.a. i Polen, Finland, Frankrike och Litauen. Monika tycker att det är väldigt givande att kunna överföra sina kunskaper till nästa generation och att undervisa barn ger henne en jättestor glädje.

 

sonoko

Sonoko Kase (Boo Folkets hus)

(Ordförande SJMF, Rektor Östermalms Enskilda Musikskola, Fd. styrelseledamot i Svenska Pianopedagogförbundet)
Författare till Klang i Klaveret 1, 2, 3 (japansk version: Ongaku no tomo förlaget, svensk version: Eriks förlaget) samt ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget)
Den första japanskan som tog diplom vid Franz Liszt Musikhögskolan i Budapest. Lärare: Pàl Kadosa, Zoltan Kocsis, Andràs Schiff.
Har arrangerat olika seminarier och konserter både som pianist och pianopedagog sedan 1980.
Har representerat Sverige och deltagit på ISME-konferensen (International Society for Music Education) som pianopedagog vid Bergen 2002 och föreläste ”Gränslös pianoundervisning med en komplex metod”.

Släppte DVD-boken ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget) 2007.
Sedan dess har hon engagerat sig i svensk musikkultur och introducerande av musikterapi samt utbildning av svenska och japanska musiker.

 

KaKj

Karin Kjellgren (Boo folkets hus, Lännersta)

Karin älskar att sjunga och har alltid sjungit. Hon började i Nacka musikklasser som 10-åring och har sedan dess fortsatt med sången som idag är hennes yrke. Karin har också ett stort intresse för teater och därför valde hon opera, där sång och teater kombineras på bästa sätt.

Karin är lyrisk sopran och utbildad på Operastudio 67 och vid Operahögskolan i Göteborg. Efter sin examen har Karin varit solist vid flera stora operahus och konserthus, som Göteborgsoperan, Konserthuset i Stockholm, Berwaldhallen och Dramaten. Karin är också ofta solist i sakrala verk som Mozarts requiem och Händels Messias. Karin sjöng nyligen Donna Annas parti i Mozart Don Giovanni, i regi av Elisabet Ljungar. Karin jobbar som sångerska, skådespelare, röstcoach och sångpedagog. Hon har haft privatelever sedan 2007 och är sångpedagog vid Östermalms Enskilda Musikskola sedan 2016.

 

Annette Leitz (Samskolan i Saltsjöbaden)

Ända sedan Annette som 16-åring hade sina första elever i tvärflöjt har hennes intresse för musikpedagogiken aldrig sinat. Hon älskar att undervisa allt från småttingar till pensionärer, att väcka intresset för musik, att se eleven utvecklas och upptäcka glädjen i musiken!

Annette är utbildad flöjtist och tvärflöjtspedagog vid musikhögskolan i Freiburg , Tyskland och har även examen som rytmikpedagog från samma högskola.
Under ett års tid var hon gäststudent på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, det var så hon kom till Sverige.
Annette undervisar även nybörjare i piano.

Förutom att undervisa har det alltid varit viktigt för henne att vara aktiv musiker. Hon är till exempel medlem i Stockholms Salongsensemble och har under åren hunnit  samla på sig stor erfarenhet som frilansmusiker.

 

Ulf Lindahl

Ulf har Solistdiplom, Musikpedagogisk examen och examen i orkesterdirigering från Malmö Musikhögskola. Han har även studerat högre pianistutbildning under 5 år i Paris, London och Wien.
Han har turnerat enormt mycket som solist. Även som kammarmusiker i många Europeiska länder, samt i USA. Ulf har tillsammans med sin fru, som också är pianist, turnerat och turnerar, i fyrhändigt pianospel.
Han har spelat i Radio & TV-inspelningar i BBC, Franska-, Grekiska-, Isländska- och Sveriges Radio samt 4 Fonogram.
Ulf har varit pianist och kapellmästare på Malmö Stadsteater, Stockholms Parkteater och vid Nöjeshunden.
Ulfs familj har i 3-4 generationer bakåt, haft många musiksolister representerade i släkten. Ulf fick musiken i ”modersmjölken”.
Han har varit Rektor för Norrtälje- och Stockholms kulturskolor i åtta år.
Ulf brinner även för kvalitetsutveckling och har ett uppdrag som s.k. kvalitetsgranskare. Där är hans roll att observera och sedan dokumentera och redovisa kvalitetsrapporter. Detta omfattar alla Kulturskolor för ”Våga Visa”.
Förutom att Ulf undervisar i piano, har Ulf en roll som Biträdande Rektor, i vår verksamhet.
Ulfs ledord är ” Pianots tangenter är svarta och vita, vart vi än kommer, olika länd eller kulturer det spelar ingen roll”.

 

JoLu

José Lucas (Ektorp, Borgvalla, Johannes Petri)

José började spela gitarr som 12-åring på Borås Kulturskola. Som 16-åring debuterade han i orkestersammanhang som solist.
2002 fick han en tjänst som gitarrlärare på Borås Kulturskola innan han kom in på Kungl. Musikhögskolan 2003 för Mats Bergström och Peter Berlind-Carson. Under studierna tog han även ett utbytesår på ESMUC i Barcelona för Alex Garrobé, påbyggnadsutbildning i Piteå Musikhögskola för Tilman Hoppstock samt masterclasses i Aspen Music Festival & School, USA för Sharon Isbin. Efter examen har José varit verksam som gitarrlärare, turnerar med sin gitarrduo Stockholm Guitar Duo samt etablerar sig som låtskrivare/producent, både till sig själv och till andra artister.

 

Foto: Carl Thorborg (Foto: Carl Thorberg)

Jonas Nordberg (Lännersta, Gärdesskolan, Rödabergsskolan)

Jonas är gitarrist och lutenist med Europa som sitt arbetsfält.
 Han verkar i en mängd olika konstellationer och ensembler och har vunnit priser i internationella tävlingar i England och Rumänien.
 Han har även fått en rad stora stipendier i Sverige.
 ”Ena dagen smattrar han vilda operaackompanjemang i orkesterdiken runtom i Tyskland och Österrike, för att nästa dag bjuda på intima musikögonblick i
duo-sättning i Sverige.”

 

 

Björn Rossby (pappaledig)

Född här i Sverige i och har mestadels bott i USA.
Han är utbildad pianist, tonsättare och pianolärare från, University of Rhode Island.
Sedan 2001 har han bott och arbetat som privat pianolärare i egen piano studio i Philadelphia.
Björn är mycket glad över att ha flyttat tillbaka till Sverige, för att fortsätta arbeta som pianist och pianolärare.
Björn har studerat i Amerika många år och har där lärt sig en mycket speciellt pianoteknik, Taubman teknik. ”Att spela utan gränser”. Han har i 15 år praktiserat ”Taubman tekniken”. En teknik som möjliggör det att spela piano på mycket hög nivå.
Han spelar klassisk musik, jazzmusik och ny modern musik. Björn komponerar även egen pianomusik.
Björn började spela piano vid 7 års ålder. ”Han hade världens vackraste piano lärarinna”!
Björn är vår egen filmare och fotograf – han har en egen Youtube kanal för att visa allt sitt arbete!
Titta gärna på Youtube….

 

Ingela Rousu (Vilan)

Ingela är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, samt vid Operahögskolan i Stockholm.
Ingela arbetar som pianopedagog och som operarepetitör. Hon har även studerat kammarmusik vid Mälardalens högskola.
Ingela studerar Italienska för att hon tycker att det är ett språk som ligger nära det ”musikaliska språket”. 
Oerhört mycket underbar Opera, sjungs runt om i världen, på detta vackra språk.

 

JaPr

Janina Prusek Stachowicz (Lännersta)

Janina är född i Polen,utbildad i sång och piano vid Musikgymnasiet i Walbrzych  och Musikhögskolan i Krakow,där hennes sångpedagog var prof Helena  Lazarska och hennes pianopedagog var prof Jolanta Szmigielska och prof Halina Adamska och rektor Krzysztof Penderecki. Hon var anställd vid Opera i Munchen. I Sverige har hon studerat sång för prof Kerstin Meyer och framträtt i Kammarkonserter med Radiosymfonikern,dirigent Inger Nordebo Dalqvist,sen med Lidingöorkester   under ledning av Gustav Asplund. Sendan 2002 har hon varit verksam som lärare  i sång och piano vid flera skolor (Kulurskolan,Aktiv Ungdom) i Stockholmstrakten. Nu jobbar hon som pianolärare vid Östermalms Enskilda Musikskola.

 

NaRo

Nadja Rockomanovic-Simic (Boo folkets hus, Kunskapsskolan Saltsjöbaden, Sickla, Ektorp, Lännersta)

Nadja började spela piano när hon var 9 år gammal och redan då önskade hon att bli en pianolärare. Det tog inte så lång tid tills hon började vinna pianotävlingar. Nadja tog masterexamen som klassiskt pianist på Musikhögskolan i Belgrad, Serbien och fortsatte även med en omfattande magisterutbildning för klassiskt pianist. År 2000 började Nadja jobba som pianolärare i en av de mest kända musikskolor i Belgrad. Hennes elever deltog i ett flertal konserter och tävlingar, både nationella och internationella. Nadjas främsta mål är att hennes elever njuta i pianospelandet, älska musik och att se fram emot till nästa lektion. Nadja vikarierar denna termin för Monika Junell.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tobias Sjögren (Vilan, Boo folkets hus)

Född och uppvuxen i Göteborg. Master of Fine Arts vid Musikhögskolan i Göteborg 1996. Började spela klassisk gitarr vid tolv års ålder, innan han några år senare fortsatte vidare till eget komponerande och improviserad musik. Jobbat som frilansmusiker och driver sen 2009 även Sjungarna, en verksamhet som gör inspelningar med skolor och körer. www.tobiassjogren.se

 

AnSj

Anna Sjönnemo (Lännersta)

Anna har spelat fiol sedan hon var 7 år.Efter musikerutbildning, med klassisk inriktning, samt pedagogisk påbyggnad på musikhögskolan i Malmö, flyttade Anna till Stockholm. Här har hon haft sin bas under alla år som frilansande violinist. Anna spelar i många olika sammanhang och genrer ; symfoniorkester, kammarorkester, opera, musikal, pop och rock. Många turnéer har det blivit runt om i Sverige och utomlands.  Bla till Japan, USA och Australien.

 

MiWi

Mikaela Wikström (Castello)

Mikaela kommer ursprungligen från Linköping och har spelat saxofon sedan tio års ålder. Hon kände tidigt att det var den klassiska musiken som lockade mest och valde därför denna inriktning. Hon har tidigare gått pre-college utbildningen på Lilla Akademien och studerar just nu till saxofonpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 

Dorota Zarowiecka (Sickla, Gärdesskolan, Danderyd)

Dorota är född i Polen och har bedrivit pianostudier i Polen, Sverige och Frankrike.
Hon har gett konserter, s.k. pianoaftnar i Polen, Sverige, Italien, Förenade Arabemiraten, Argentina, Peru samt i olika länder i Västafrika.
Dorota älskar att spela musik, hon gör det med mycket passion och helst Spansk och Argentinsk musik.
Hennes favoritmusik är Argentinsk Tango av Piazzolla och Spansk folkmusik av den Katalanske pianisten Albeniz.
Till vardags spelar hon regelbundet på musik soaréer i Gamla Stan, bl.a. på Skeppar Karl Salong.
Dorota har alltid undervisat barn och ungdomar och njuter att förmedla kärlek och förståelse för konst och musik.

 

LoOs

Lotta Östnäs (Sickla, Borgvalla, Castello, Jarlaberg/Fjädern)

Lotta kommer från Umeå och studerade klassiskt piano och jazz-sång som huvudinstrument vid Mellansels folkhögskola. Hon har en musiklärarexamen med afrosångmetodik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har studerat jazzsång vid Kulturama. Lotta har jobbat som sångpedagog och musiklärare i grundskola, vid gymnasium och i kulturskolor. Hon tycker att det är spännande att arbeta med improvisation och sång med barn och med vuxna. Hon sjunger i kör och har en bakgrund som sångerska i jazz- och rockband