Specialkurser

Mamma/Pappa – Barn
Att spela/sjunga tillsammans förälder och barn har många fördelar. Dels kan det vara givande och kul att ha ett gemensamt intresse och man hjälps åt med läxorna och kan spela/sjunga tillsammans hemma. Barnet får sällskap till och från lektionerna och lite extra stöd under lektionerna och hemma. För föräldern kanske det innebär en möjlighet att återuppta ett gammalt intresse eller att börja med ett nytt. Eller helt enkelt en chans till lite mer tid tillsammans med sitt barn. Vi erbjuder kurser i sång, piano, gitarr och trummor.

Förberedelse för musikklasser/musikgymnasium (ej i Rödabergsskolan)
Den här kursen riktar sig till elever på låg-,mellan- och högstadiet som behöver lite hjälp med att nå ett högre betyg i musik. Vi jobbar i grupp såväl som enskilt och riktar in oss på de specifika krav som din skola har för att klara ett inträdesprov. Våra musikhögskoleutbildade lärare har stor bredd och kan hjälpa till med både spelhjälp på olika instrument och den musikteori som krävs.

Académie ÖEM (Spetsutbildning)
Inom Académie ÖEM har vi en specialkurs för den som vill lära sig musik från grunden på professionell nivå. Eller för den som vill söka till t ex musikklass, estetisk linje, folkhögskola eller musikhögskola.Syftet med utbildningen är bl a att främja, stimulera och säkra återväxten av musiker inom framför allt det akustiska instrumentområdet och klassisk musik, men även inom andra instrumentområden och genrer. 

Du får lektion på huvudinstrument en eller två gånger i veckan på 30-40min. Musikteori & Gehörslära/ bi instrument varje vecka . Du kommer även att få deltaga i master courses av kända artister/lärare både från Sverige och utomlands.
Vi erbjuder även hjälp med att förbereda dig inför antagningsproven. 

Våra musikhögskoleutbildade lärare har själva erfarenhet av att söka till olika skolor. Med vår erfarenhet och stor bredd inom området kan vi hjälpa dig med förberedelserna att söka till musikinriktade skolor. Intagningen till kursen äger rum på vårtermin (maj).

Ni som är intresserade att komma in i kursen: Kontakta skolan direkt via elevkontakt@oems.se eller tel: 0760-640190